Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові взяли на хабарі керівника районної адміністрації

У Львові за отримання неправомірної вигоди судитимуть керівника районної адміністрації. За вчинене зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до десяти років. Про це повідомили у Відділі комунікації поліції Львівської області.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області та слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області викрили факти корупційної діяльності голови однієї із райадміністрацій. Посадовець окрім виконання своїх безпосередніх обов’язків займався ще й «вирішенням» інших різних питань, за що в подальшому вимагав винагороду.

Зокрема, неправомірну вигоду він одержував за невтручання у діяльність суб’єктів господарювання, які працюють на території району,  за працевлаштування громадян в органах місцевого самоврядування тощо.

Правоохоронці 16 березня задокументували факт вимагання зловмисником 105 000  гривень неправомірної вигоди. За його словами, гроші мали бути перераховані за надання послуг «особистого характеру». У керівника райадміністрації вилучили квитанцію про проведення розрахунків на зазначену суму та гроші.

Посадовець був затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. В подальшому суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тривання під вартою із альтернативою сплати застави в сумі 140 960 гривень із відсторонення від займаної посади.

 Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Обвинувальний акт скеровано на судовий розгляд. 

За вчинення цього злочину передбачене покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ