Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові з спецмайданчика ДАІ зникло 120 машин

Прокуратура Львівської області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків працівниками УДАІ ГУМВС України у Львівській області, що призвело до втрати тимчасово затриманих транспортних засобів, які зберігалися на спецмайданчику УДАІ ГУМВС України у Львові на вул. Конюшинній, 15. Про це повідомило Управління внутрішньої безпеки у Львівській області ДВБ НП України на офіційній сторінці у Фейсбук.

В структурі управління Державної автомобільної інспекції ГУМВС України у Львівській області до січня 2012 функціонували спеціальні майданчики для тимчасового зберігання транспортних засобів, затриманих підрозділами ДАІ ГУМВС України у Львівській області.

У зв’язку із зміною законодавства, УДАІ УМВСУ (ГУМВСУ) в областях, зобов’язано організувати приймання-передачі транспортних засобів, які утримуються на спецмайданчиках, представникам філій ДП МВС «Інформ-ресурси».

В лютому 2013 між УДАІ ГУМВС України у Львівській області та ДП МВС «Львів-інформ-ресурси» укладено договір про співпрацю, відповідно до якого вказане підприємство здійснює зберігання затриманих транспортних засобів на спецмайданчиках за різними адресами, в тому числі – і у Львові на вул. Конюшинній, 15.

В квітні 2012 керівництво ДАІ у Львівській області провело інвентаризацію транспортних засобів, які зберігаються на спецмайданчиках УДАІ, в т.ч. у м. Львові, по вул. Конюшинній, 15, та встановило, що на майданчику знаходилось 510 транспортних засобів.

В липні 2013 під час проведення повторної інвентаризації, на спецмайданчику на вул. Конюшинній, 15 виявлено недостачу 148 одиниць транспортних засобів порівняно з актом інвентаризації минулого року.

Встановлено, що вказані транспортні засоби безпідставно перемістили на територію поблизу орендованих приміщень одного з приватних підприємців,який займається розбиранням автомобілів та реалізацією вживаних запасних частин у Львові. Виїздом на місце, правоохоронці виявили 148 одиниць транспортних засобів, які раніше перебували на майданчику на вул. Конюшинній.

Службові особи ГУ МВСУ у Львівській області не вжили жодних заходів щодо збереження вказаних транспортних засобів і в подальшому це призвело до розукомплектування та втрати автомобілів.

Працівники Управління внутрішньої безпеки у Львівській області спільно з працівниками прокуратури провели обстеження території поблизу орендованих приміщень уже згаданого приватного підприємця. В ході обслідування правоохоронці виявили фактичну наявність 28 одиниць транспортних засобів, з яких вдалося ідентифікувати 20 одиниць як такі, що відповідають відомостям попередньої інвентаризації.

Досудове розслідування встановлює фактичні дані, які вказують на місце перебування 120 одиниць транспортних засобів, які перебували на спецмайданчику ДАІ Львівської області на вул. Конюшинній, 15 у Львові станом на 2012 рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ