Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові з виставки вилучили картини з непристойними написами англійською мовою

Адміністрація Львівського палацу мистецтв вилучила з виставки "100 років самотності" дві картини художника Олега Сусленка через фрази "S*ck my dick" і "Kiss my *ss", які були на роботах.
Олег Сусленко

Про це інформує Суспільне.

Виставку відкрили ще 1 жовтня. Натомість про зникнення робіт художник дізнався самостійно 10 жовтня, коли прийшов подивитися на експозицію. Адміністрація сказала, що роботи забрали на 3 день після відкриття.

«Якось так вийшло, що створюючи цю виставку, ми всі разом між собою узгодили певний соціальний конструкт і договір (художники, організатори, куратори), що всі один одному довіряють. Звичайно, паперових договорів не було. Але всі запевнили, що ми один одному довіряємо. На виставці мали бути роботи різні: від класиків до молодих митців. Моє рішення взяти участь у виставці було предметом величезних сумнівів та вагань. Але мені було цікаво подивитись, що буде. Ну і сталася така ситуація — реакція прилетіла, але через три дні. Але оскільки роботи було схвалено, повішано, виставку відкрито, тому виникає питання, за яким саме пунктом правил їх зняли", — сказав Сусленко ZAXID.NET.

Головний художник Палацу мистецтв Орест Скоп сказав, що відвідувачі скаржилися на зміст, написаний на картинах, а куратор, який організував виставку, "не догледів".

"Звичайно, сучасне мистецтво є провокативним, але як державна установа ми маємо пильнувати, щоб зайвих провокацій не було", - вважає головний художник Палацу мистецтв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ