Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові запрацювала виставка еротичного мистецтва

26 вересня у Львівській галереї мистецтв імені Бориса Возницького відкрилась виставка "Еротика куртуазна та іронічна в графіці та живописі" Ігоря Щурова та Йоханана Петровського-Штерна.

"Була би в мене пристрасть до малювання — малював би портрети ударників капіталістичного руху. В шість років опинився в Третьяковській галереї, побачив там картини Брюллова, Сомова, після чого - відстав у розвитку". - Розповідає художник ілюстратор Ігор Щуров. - "Малюю те, що хочу, і хочу те що малюю. Еротика привертає увагу. Ми з'явились на світ завдяки еротиці".

Йоханен Петровський-Штерн - український художник єврейського походження, котрий є професором іудейської історії в американському університеті. "Це моя єдина серія робіт, яка демонструється в Східній Європі. Все інше — в США, - розповідає художник. Коли подорожую Україною, Польщею чи Австрією — малюю. Завжди маю із собою акрилові фарби та пензлі. Роблю маленькі картини в дорозі. Ті, які у США, висотою два метри".

"У цій серії малював типові порнографічні та колоеротичні сюжети. Намагався їх гуманізувати. Ці образи вже знаходяться за межами еротики, і, водночас не наближаються до порно. Маю на такі речі іронічний, насмішливий, деколи саркастичний погляд. В еротики є одна важлива умова - краса тіла. Та мене вона не бентежить. В стосунках пафос відчуття саме "того" моменту", блискавка бажання і пристрасті — набагато важливіші, ніж краса. На картинах немає жодного красивого звабливого жіночого тіла. Але момент, коли проходить іскра між партнерами через дотик, через погляд — намагався відтворити".

Полотна художників експонуватимуться у Національній галереї імені Бориса Возницького до 26 жовтня.

Фото з сайту Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ