Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові затримали начальника районного відділу міграційної служби

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) спільно зі слідством обласної Нацполіції припинили систему здирництва у системі Державної міграційної служби м. Львова. Поліцейські затримали начальника одного з районних відділів у м. Львові Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області під час одержання 7,5 тисяч гривень хабара. Гроші вона отримала від місцевого мешканця за прискорене виготовлення та отримання закордонних біометричних паспортів, повідомили у Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Слідчим управлінням ГУНП у Львівській області відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У Дніпрі працівники УЗЕ спільно з обласною прокуратурою, відділом кримінальної розвідки кримінальної поліції в Дніпропетровській області та працівниками обласного управління ДСНС України затримали начальника однієї з пожежно-рятувальних частин.

Майор служби цивільного захисту одержав від підприємця 10 тисяч гривень неправомірної вигоди за припинення перевірки пожежного стану складського приміщення. Затримали його на парковці торгівельного центру у власному автомобілі.

На даний час пожежника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На Запоріжжі працівники Управління захисту економіки викрили начальника відокремленого підрозділу ДП «Придніпровська залізниця» у вимаганні неправомірної вигоди.

Посадовець вимагав від громадянина 5 тисяч гривень за укладання договору щодо збільшення об'єму електропостачання до його власного будинку. Гроші чоловік повинен був перерахувати на банківський рахунок.

Під час проведення санкціонованих обшуків оперативники УЗЕ та слідства обласної поліції вилучили пластикову картку, номер якої співпадає з тим, на яку здійснювалося перерахування коштів, а також банківську квитанцію щодо перерахування коштів на зазначений керівником підрозділу банківський рахунок.

Слідчим управлінням поліції Запорізької області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.
За корупційну діяльність керівникам підрозділів державних установ загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ