Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові затримали зловмисника, що крав кошти з карти знайомого

У Львові поліцейські викрили зловмисника, який отримав доступ до банківського рахунку знайомого та заволодів його коштами. Про це повідомили у Поліції Львівської області.

Мешканця Стрийського району віком 31 рік, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури.

Як встановили правоохоронці, 8 березня зловмисник викрав у знайомого мобільний телефон, змінив пароль до банківського застосунку, отримав у такий спосіб доступ до банківської карти власника телефону та надалі знімав з його рахунку кошти, а також оплачував покупки в інтернет-магазинах.

Загальна сума збитків, які він завдав потерпілому становить майже 40 тисяч гривень.

23 квітня слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 361 (Несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України, ч. 2 ст. 15 – ч. 4 ст. 185 (Замах на крадіжку) Кримінального кодексу України та ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, що загрожує підозрюваному – позбавлення волі на строк до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ