Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

​У Львові завершився Фестиваль архітектури та мистецтв ВЕЖА

Упродовж п’яти днів на багатьох майданчиках у Львові й області, здебільшого в Пороховій вежі та Свірзькому замку, відбувався Міжнародний фестиваль архітектури та мистецтв ВЕЖА. Про це повідомляють організатори події.

«Тематикою цьогорічного фестивалю стала проблема конструктивного діалогу поміж мистецтвами, саме тому він отримав назву «Де?Конструкція». І мова йшла не про руйнацію, а навпаки про пошук тих речей, які митців повинні об’єднувати поміж собою. Гаслом фестивалю стала фраза «Архітектура, яка об’єднує», а тому на фестивалі окрім архітектури були присутні кіно, образотворче мистецтво, скульптура, музика та мода», – йдеться в повідомленні.

У межах фестивалю відбувся архітектурний кінофестиваль (конкурс-перегляд архітектурних відеопрезентацій), інтелектуальні круглі столи «Місто та спадщина» і «Зміни в сучасній діяльності архітекторів», виставка найкращих дипломних проектів студентів «Львівської політехніки» та художніх інсталяцій Львівської академії мистецтв, макетний воркшоп, присвячений темі пошуку простору комфортного існування людей, архітектурні квести по Львову, дитяча програма, оголошення результатів Всеукраїнського архітектурного конкурсу «Премія Національної спілки архітекторів України», конкурс інсталяцій у Свірзькому замку та конкурс постерів Supremus у концерт-арені «Малевич», екскурсії архітектурними майстернями і новобудовами Львова, авторські лекції відомих архітекторів, святкування Дня архітектури України на відкритій сцені тощо.

Топ-спікерами фестивалю стали всесвітньо відомі архітектори: Мартен Дюплантьє – президент національної асоціації архітектури у Франції, Дорота Козяра – польська художниця та дизайнерка, що зараз працює в Мілані (Італія), Атільо Тіррані – професор Міланської політехніки, який викладає у школі Баухауз у Дессау (Німеччина).

Також були лекції та екскурсії від українських зірок: Дмитра Антонюка, Марка Савицького, Тетяни Казанцевої, Ольги Клейтман, Андрія Асанова, Остапа Грома та багатьох інших.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ