Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові завершився міжнародний турнір з баскетболу для людей з обмеженими можливостями

Білоруси стали переможцями міжнародного турніру з баскетболу на візках. Участь у престижному турнірі у місті Лева взяли три команди учасників з обмеженими можливостями.

«Lviv Union Basket Open» відбувається вже другий рік поспіль. Минулого року, окрім львівської команди, участь взяли колективи з Києва та Харкова. Цього року кількість учасників зменшилася до трьох, однак значно розширилася їхня географія: львів’яни захищали честь України, Білорусь представляла команда ОО «РСКИ» (Мінськ), а третім учасником стали «For Heroes Krakow» з однойменного міста Польщі.

Ігри, що відбувалися у спортивному залі ЛТЕУ, розпочалися церемонією відкриття за участі організаторів, представників міської ради, почесного президента Федерації баскетболу Львівщини Романа Іванціва та президент львівської міської федерації баскетболу Дмитра Крамара. До слова, очільники львівського баскетболу за день до старту турніру подарували м’ячі для людей з обмеженими можливостями.

За підсумками матчів 19 травня перемогу здобули гості з Мінська, які здолали 64:16 та 46:30 Львів та Краків відповідно. Львів’яни в цей день були найслабшими, адже і в очній зустрічі з поляками поступилися з рахунком 35:50. За підсумками одноколового турніру, головний кубок змагань поїхав до Мінська, срібними призерами стали гості з Кракова, а бронзовими – львів’яни.

«Сподіваємось, цей турнір стане хорошою традицією. Ми раді, що вдалося вийти на міжнародний рівень. Таким чином хочемо заявити, що львівський баскетбол існує в усіх можливих проявах. Для людей з обмеженими можливостями - це шанс довести, в першу чергу собі, що їхня воля незламана і вони ще багато на що здатні. Задоволений організацією заходу, до якого долучилися, в першу чергу, учасники команди «Юніон Баскет», львівська міська рада та наші партнери. Будемо й надалі підтримувати такі ініціативи», - заявив почесний президент федерації баскетболу Львівщини Роман Іванців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ