Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Львові завершився міжнародний турнір з баскетболу серед юнаків та дівчат

У Львові завершився міжнародний турнір з баскетболу – 14-ий за ліком меморіал відомого спортивного журналіста газети «Високий Замок» Ярослава Пастернака.

Престижний баскетбольний турнір у місті Лева зібрав 8 команд з різних куточків України, а також Польщі та Словаччини. Турнір відбувся за підтримки НОКу України у Львівській області, а також фундації Юрія Турянського «Почни з себе».

«Меморіал відомого спортивного журналіста Ярослава Пастернака – трамплін юнаків у дорослий баскетбол, - каже голова відділення НОК України у Львівській області Юрій Турянський. - Учасники перших меморіалів Ярослава Пастернака нині з успіхом підкоряють спортивні вершини і у дорослих змаганнях найвищого рівня. Вважаю, турнір пройшов на високому рівні. У майбутньому зробимо усе можливе, щоб наша фундація, а також НОК Львівщини сприяли організатором втримати статус міжнародного турніру. Ярослав Пастернак був одним з кращих спортивних журналістів України. У пам’яті всіх, хто його знав, залишився справжнім професіоналом своєї справи, щирою, товариською, веселою людиною. Ярослав Іванович багато приділяв уваги проблемам масових видів спорту, зокрема, баскетболу та футболу, був подвижником аматорського, дитячо-юнацького спорту. Меморіал його імені – єдиний в Україні, який проводять у пам’ять про журналіста».

У змаганнях юнаків 2004/2005 років народження переможцем стала команда з ужгородської ДЮСШ. Друге місце посіла збірна Подкарпатського Воєвудства (Польща), третє – господарі змагань, команда Львівської ОДЮСШ, четверте – команда КСЛІ з Києва.

У змаганнях дівчат 2004/2005 року народження тріумфувала словацька команда з міста Бардейов. Друге місце здобула команда ДЮСШ Сокаля, третє ОДЮСШ Івано-Франківська, а четверте – Львівська ОДЮСШ. Що цікаво, львів’янки в очному протистоянні виявилися сильнішими за словачок, які в підсумку вибороли головний кубок змагань.

Переможці та призери змагань були нагороджені пам’ятними подарунками, кубками та медалями. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ