Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Лисиничах збудують місто-сателіт на 30 тисяч мешканців – Микола Пшевлоцький

«У Лисиначах планується будівництво багатоповерхового житлового мікрорайону і Львівське обласне головне управління земельних ресурсів розробить проект документації під будівництво протягом 6 місяців», -- повідомив голова управління Микола Пшевлоцький.
  Він також зазначив, що мова не йде про будівництво котеджів, а розбудову житлового багатоповерхового комплексу.
 «В оптимістичному варіанті, якщо не буде перешкод, забудова може розпочатись через рік-півтора, проте наше управління підготує технічну документацію за 6 місяців. Після того потрібно оголосити про забудову на цілу Європу, щоб дати можливість залучення інвесторів, які матимуть можливість закупівлі ділянок у цьому перспективному місці поблизу Львова », -- сказав Микола Пшевлоцький.
 Він також повідомив журналістам, що «йдеться про кілька десятків гектарів з сторони Львова у Лисиничах, на яких згідно з проектом планується будівництво житлового комплексу на тридцять тисяч мешканців». «Це може бути відкориговано, оскільки ще не розроблений проект будівництва, але так планується. Це побудова сучасного проекту, наскільки він буде багатоповерховим невідомо, бо потрібно врахувати екологічну доцільність, проблеми грунту в регіоні і побажання адміністративної одиниці – Лисиницької сільської ради. Звичайно, будівництво буде узгоджуватись Львівською облдержадміністрацією, проте будівництво буде суто  в межах однієї адміністративної одиниці. Це повний комплекс, який включає в себе школи, заклади охорони здоров’я. Це житло повинне бути з соціальною інфраструктурою, де питання вирішуватиметься на рівні облради і ЛОДА, проте, наголошую, без порушення територіальних прав громади. 10% від продажу поступить у державний бюджет, решта коштів залишиться у територіальної громади, тобто таке будівництво є вигідним і зі сторони отримання прибутку і для розбудови потенціальної спроможності регіону», -- зазначив Микола Пшевлоцький.
 На провокаційне запитання журналістів чи захочуть будувати, наприклад, лікарню на території комплексу, голова Львівського обласного головного управління земельних ресурсів Микола Пшевлоцький сказав : «Відбудеться співфінансування інвесторами та підприємцями, це справді проблема, яку потрібно вирішувати. Потрібно вирішити, чи землі віддавати у власність чи продавати право оренди. Я сміло заявляю, що йдеться про побудову міста-сателіта, так можна сказати, адже 30 тисяч мешканців – це місто обласного значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ