Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Литві відбувається виставка про львівську архітектуру епохи модернізму

У Литовському місті Каунас відбувається виставка під назвою «Вціліла архітектура: міжвоєнний модернізм Львова». На виставці представлені унікальні світлини, що відтворюють приміщення та архітектурні зразки львівського модернізму між двома світовими війнами. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: ЛМР

Авторка експозиції – львів’янка, історикиня архітектури та фотографиня Мирослава Ляхович.

«Експозиція привертає увагу до видатних зразків модернізму, що характеризував урбаністичні експерименти Львова початку ХХ століття. Фотографії не лише демонструють архітектурні досягнення свого часу, але й розповідають історії архітекторів та колишніх чи нинішніх мешканців міста.

Особливу увагу приділено візуальному матеріалу, створеному із 3D-сканувань модерністських будівель Львова, що дозволяє відтворити будівлі в їхній первозданній красі. Аудіозаписи, зроблені під час сканування, додають атмосферу історичної автентичності до експозиції», – зазначили у ЛКП «Бюро спадщини».

Виставка і проєкт «Львів. Архітектура модернізму», реалізований за сприяння ETH Zurich та за участі Харківської школи архітектури, є важливими кроками у збереженні та відновленні спадщини модернізму в Україні. Їхня мета – зберегти історичні пам’ятки та відтворити історію міста через архітектурні свідчення минулого. Одним із партнерів проєкту є ЛКП «Бюро спадщини».

Виставка працює у Будинку-музеї Галауніаса до 31 серпня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ