Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Любліні відкрили виставку, присвячену польсько-більшовицькій війні

З 12 серпня у Любліні просто неба можна побачити виставку, присвячену польсько-більшовицькій війні та Варшавській битві. На виставці показані найважливіші моменти конфлікту та профілі польських полководців.

Як повідомило Польське радіо, на виставці показані найважливіші моменти конфлікту та профілі польських полководців.

«Більшовики мріяли про світову революцію, – каже директор Люблінського відділення Інституту національної пам’яті доктор Роберт Деревенда. –

Вони хотіли перенести цю революцію з Росії в інші країни. Варто нагадати, що революція 1918 року охопила й інші європейські країни, наприклад Німеччину. У зв’язку з цим, по трупі Польщі, як говорив Лєнін, можна було перенести цю революцію на захід Європи. Польща її затримала лише в Росії, але, як ми знаємо, всього лиш на 20 років, тому що в 1939 році між Німеччиною та СРСР було укладено пакт Рібентропа-Молотова».

Виставку можна оглянути неподалік початкової школи №24 біля вулиці Niecała в Любліні впродовж наступних кількох тижнів.

Польсько-більшовицька війна почалася в 1919 році, коли більшовики напали на Вільнюс, який тоді входив до Речі Посполитої. Кульмінацією війни стала переможна для поляків Варшавська битва. На початку серпня червона армія вже стояла під Варшавою і наближалася до Львова, проте атаку ворога вдалося відбити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ