Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Мексиці затримано лідера великого наркокартелю на прізвисько "Попіл"

В Мексиці затриманий ватажок наркокартелю "Лицарі ордену тамплієрів" Ігнасіо Андраде Рентеріа на прізвисько "Попіл". Про це повідомило міністерство військово-морського флоту латиноамериканської країни, передає УНН з посиланням на РІА"Новости".

За даними відомства, "Попіл" був захоплений в результаті бою на кордоні між штатами Мічоакан і Герреро. В цілому морські піхотинці захопили 24 учасників злочинного співтовариства, включаючи його лідера. Загиблих і поранених немає.

"Попіл" очолив картель "тамплієрів" після арешту в лютому 2015 року одного з найбільш розшукуваних злочинців Мексики Сервандо Гомеса Мартінеса на прізвисько "Тута", що стояв тоді на чолі злочинної організації.

Картель "Лицарі ордену тамплієрів" з'явився на початку 2011 року, відокремившись від картелю "Сім'я з Мічоакана". Тоді на вулицях головних міст Мічоакана, батьківщини колишнього президента Феліпе Кальдерона, одночасно з'явилися десятки білих мантій з червоним хрестом, на яких було написано про створення ордена. Між "лицарями" і "сім'єю" розгорнулася запекла боротьба за сфери впливу, до якої пізніше підключилися картелі "Лос-Сетас" і "Халіско-Нове покоління".

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ