Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Міноборони оцінили загрозу для України з боку Придністров'я

У Міністерстві оборони України наразі не бачать величезної загрози для України з боку Придністровського регіону Молодови.
Олександр Мотузяник

Як передає УНІАН, про це речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник сказав на брифінгу у Києві.

"За останню добу суттєвих змін в Придністров'ї ми не побачили. Загалом там складна безпекова ситуація. Місцева влада там заборонила будь-які заходи, у тому числі на території військових об'єктів або військових частин", - зауважив Мотузяник.

За його словами, російські підрозділи, які перебувають на території Придністров'я, перебувають у повній бойовій готовності, місцеві збройні формування також у посиленому режимі несуть службу.

"І, окрім того, там Російська Федерація постійно нагнітає ситуацію, аби залякати місцеве населення, що начебто є загроза Придністров'ю з боку України, але це абсолютна нісенітниця. Російська пропаганда там видумує якісь українські безпілотники, які начебто літають над складами зброї і боєприпасів. Це все абсолютно не відповідає дійсності", - заявив речник.

Він додав, що у Придністровському регіоні непроста ситуація.

"Станом на зараз не бачимо величезної загрози для України з боку Придністров'я, але, з усім тим, Генеральний штаб уважно моніторить ситуацію і стежить за тим, що там наразі відбувається", - сказав Мотузяник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ