Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Молдові українським школярам надаватимуть психологічну підтримку

У низці шкіл Молдови дітям з України надаватимуть психологічну підтримку в межах соціальної програми Національного центру запобігання жорсткому поводженню з дітьми (CNPAC) за підтримки Агентства ООН у справах біженців.

Йдеться про 11 навчальних закладів, пише NewsMaker.

Відповідну угоду про співпрацю 20 червня підписали Національний центр запобігання жорсткому поводженню з дітьми і представники освітніх закладів у восьми районах Молдови.

До грудня у Центрі планують підготувати близько 190 психологів і вчителів, які братимуть участь у програмах допомоги дітям біженців та їхнім батькам.

“Я впевнена, що цей проєкт дозволить покращити деякі механізми соціальної інтеграції та спонукатиме до створення безпечного соціального та освітнього середовища”, — сказала представниця Агентства ООН з питань біженців в Молдові Франческа Бонеллі.

За її словами, від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Центр надав допомогу близько 9 тисячам українських дітей та їхнім батькам. Як повідомила держсекретарка Міністерства освіти та досліджень Молдови Адріана Казаку, за час повномасштабної війни до шкіл Молдови зарахували понад п’ять тисяч дітей українських біженців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ