Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Муніципальному мистецькому центрі відкриється виставка «Щодо втрачання»

У Муніципальному мистецькому центрі відкрилась колективна виставка українських митців та мисткинь «Щодо втрачання». По це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Куратор виставки – Нікіта Кадан, який від червня працював у резиденції Львівського муніципального мистецького центру, тому ця виставка є підсумком роботи у Львові та втіленням запланованого виставкового проєкту.

Автори та авторки, представлені в експозиції: Євгенія Бєлорусець, Олег Голосій, Алла Горська, Нікіта Кадан, Ярема Малащук та Роман Хімей, Маргарита Половинко, Даніїл Ревковський та Андрій Рачинський, Федір Тетянич.

Коментарем до кожного з залів виставки є один вірш, присутній у експозиції. У першому це вірш Сильвії Плат, у другому – Василя Стуса, у третьому – Яніса Синайка, нашого сучасника зі Львова.

«Це виставка про життя-у-втрачанні. Не перелік втрат, не оплакування, а спроба вловити сам по собі стан постійного втрачання, дати йому форму та голос. Попри це, виставка є оптимістичною, вона має в собі есхатологічний оптимізм, ту надію попри все, ту найвищу інтенсивність проживання життя, що містяться у самому серці катастрофи. Мистецтво на цій виставці належить як до нинішнього часу, так і до попередніх періодів української історії ХХ століття», – розповідає куратор.

«Виставка із таким широким грандіозним переліком авторів є завершенням літньої резиденції Кадана у резиденції Муніципального мистецького центру. Його експозиція “Щодо втрачання” – це авторське висловлювання про болючий феномен нашого часу, який ми чи не найгостріше відчуваємо через війну. Втрачаються артефакти, музеї, пам'ятки та персоналії української культури, але у цьому стражданні через перенесені трагедії ми шукаємо опору та силу пам'ятати та самоусвідомлювати. Раджу під час перегляду виставки більше довідатися про авторів, імена яких затерті російськими ракетами чи наративами. Це – також частина нас, спробуйте не втратити це», – додає Ляна Мицько, керівниця Муніципального мистецького центру

Виставку можна побачити з 29 вересня до 15 листопада. Відкриття – 29 вересня о 18:00.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ