Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Музеї Другої світової покажуть фільм про воїна Тараса Матвіїва

У Києві у Національному музеї історії України у Другій світовій війні в межах виставкового проєкту «Український Схід» відбудеться показ документальної стрічки «Гідний ранкового сонця» (режисер – Олена Огоновська) - біографічний фільм про особисте життя, професійну й громадську діяльність журналіста, воїна Тараса Матвіїва.

Про це Гал-інфо повідомила пресслужба музею.

Журналіст і блогер активно долучився до Революції Гідності, згодом став співкоординатором «Пошукової ініціативи» (організації, що розшукувала зниклих людей під час Революції Гідності). Улітку 2015 р. пішов на фронт добровольцем, потім продовжив службу за контрактом на посаді командира взводу в 24 ОМБр.

Виконував завдання на взводному опорному пункті «Сармат». Також займався громадськими ініціативами як депутат Жидачівської райради та волонтер ГО «Народний легіон»: організовував патріотичні вишколи, етнофестивалі, координував рух «Стоп! Лісоцид» тощо.

10 липня 2020 р., рятуючи двох військовослужбовців, Тарас загинув, під час ворожого мінометного обстрілу позицій Об'єднаних сил поблизу с. Троїцького Попаснянського району на Луганщині. За це був посмертно удостоєний звання Героя України.

Вустами самого Тараса, його батьків, рідних, друзів, колег у стрічці описані різні етапи життя Тараса як учня, студента, журналіста, активіста Революції Гідності, волонтера, депутата районної ради, військовослужбовця. Наскрізною лінією у фільмі проходить історичний бекграунд – Майдан та бойові дії на Сході України. Це фільм-ілюстрація сучасного героїзму – і цивільного, і військового.

На заході будуть присутні автори стрічки, побратими та близькі героя фільму.

Захід відбудеться з дотриманням усіх карантинних вимог.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ