Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Національному університеті ім. Богомольця зникли фінансові документи

26 вересня 2018 р .прес-служба Міністерства охорони здоров’я повідомила, що роботу Національного університету ім. О.О. Богомольця та перевірку МОЗ України саботують екс-ректорка закладу та її прибічники. З ректорату зникли необхідні для нормального функціонування університету документи, що поставило під загрозу здійснення будь-яких платежів, включаючи зарплати, стипендії та комунальні виплати.

У найбільшому медичному університеті України продовжує роботу комісія, що перевіряє фінансово-господарську діяльність, додержання статуту, контроль за ефективним використанням та збереженням державного майна НМУ за період з 1 жовтня 2015 року по 18 вересня 2018 року. Однак її роботі активно перешкоджають прихильники екс-керівництва закладу на чолі із Катериною Амосовою, яка, нагадаємо, досі не має права здійснювати повноваження ректорки через відсутність відповідного наказу МОЗ України про поновлення трудових відносин із нею.

Комісія виявила, що у приміщенні ректорату НМУ немає документів, які регулюють роботу закладу - оригінал Статуту університету, оригінал та копії ліцензій на провадження освітньої діяльності, оригінал та копії сертифікатів на акредитацію, правила внутрішнього трудового розпорядку, документація стосовно захисту персональних даних працівників університету, накази про призначення, звільнення, переведення та відпустки, накази про встановлення надбавок та премій співробітникам, бюджетні запити та розрахунки до бюджетних коштів, річний план закупівель, протоколи засідань тендерного комітету - загалом відсутні більше трьох десятків основних документів. Наразі їх місцезнаходження невідоме. Однак відсутність цієї документації фактично унеможливлює функціонування університету, господарську діяльність, у тому числі освітню. В. о. ректора Олександр  Науменко звернувся із заявами про злочин до Національної поліції України щодо зникнення документів.

Також виявилося, що на робочих місцях відсутні більше 80 працівників ректорату. Включно зі співробітниками бухгалтерії, юридичного та планово-фінансового відділів, канцелярії та інших структурних підрозділів університету.

До МОЗ України надходять численні повідомлення від викладачів та студентів про те, що потрібні для роботи комісії документи зникають за прямими вказівками Катерини Амосової та її прибічників - Володимира Мішалова, Олександра Никитюка та Ярослава Цехмістера. Також екс-керівництво погрожує кримінальною відповідальністю тим співробітникам та викладачам університету, які погоджуються співпрацювати із членами комісії МОЗ України, а також визнаним МОЗ України в.о. ректора університету - Олександром Науменком. МОЗ України наголошує на тому, що подібні погрози - лише засіб залякування та маніпулювання у корисливих цілях.

Через злочинне свавілля екс-керівництва університету фактично уся фінансова діяльність закладу наразі зупинена. Управлінський хаос, спричинений діями представників старої корумпованої системи, призвів також до того, що Державна казначейська служба не приймає картки зі зразками підписів на право підпису фінансових документів. МОЗ України звернувся до Держказнайчейства із необхідними роз’ясненнями, а також попередив відомство про можливе незаконне розпорядження коштами платників податків. Адже наявні також і свідчення про те, що на співробітників Держказначейства чиниться тиск з метою забезпечити платежі за підписом осіб, які звільнені з НМУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ