Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Нововолинську урочисто відкрили оновлений стадіон

30 вересня у місті Нововолинськ відкрили капітально відремонтований стадіон спортивно-оздоровчого комплексу ʺШахтарʺ. Про це повідомили 31 серпня Гал-інфо у прес-службі Волинської облдержадміністрації.
Фото Волинська ОДА

Віднині 460 вихованців Нововолинської ДЮСШ мають змогу займатися футболом та легкою атлетикою в сучасних умовах.

Символічно, що відкриття стадіону стало своєрідним подарунком для мешканців міста з нагоди 70-ї річниці заснування Нововолинська та Дня шахтаря.

За 60 років експлуатації стадіон набув стану, який вимагав значного оновлення та капітального ремонту.

Реконструкція стадіону розпочалася у 2018 році. У 2020 році завдяки програмі Президента України ʺВелике будівництвоʺ та проєкту ʺУкраїна – чемпіонʺ вдалося завершити усі будівельні ремонти та здати об’єкт в експлуатацію до початку нового навчального року.

Стадіон сертифікований за міжнародними стандартами, що дозволяє проводити легкоатлетичні змагання всеукраїнського та міжнародного рівнів.

Будівельні роботи оплачувалися на умовах співфінансування із Держбюджету та міського бюджету. Кошторисна вартість проєкту з реконструкції стадіону – 20 мільйонів 830 тисяч.

Привітали учасників урочистостей і представники обласної влади. За дорученням голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка участь в урочистому перерізанні стрічки взяв начальник управління економічного розвитку та торгівлі ОДА Сергій Халецький.

До слова, за шістдесят років існування, на стадіоні спортивно-оздоровчого комплексу ʺШахтарʺ тренувалися відомі далеко за межами України спортсмени. Такі як, Нона Абашидзе – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра), учасниця Олімпійських ігор 1980 року, Олександра Абашидзе – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра), переможець чемпіонатів України, Олександр Котович – майстер спорту міжнародного класу з легкої атлетики (стрибки в висоту), срібний призер чемпіонату Європи.

Окрім цього, Указом Президента України №367/2020 ʺПро відзначення державними нагородами України з нагоди Дня шахтаряʺ почесним званням ʺЗаслужений шахтар Україниʺ удостоєні Дуда Василь Семенович – заступник начальника дільниці відокремленого підрозділу ʺШахта № 9 ʺНововолинськаʺ державного підприємства ʺВолиньвугілляʺ та Лечицький Віталій Едуардович – електрослюсар підземний відокремленого підрозділу ʺШахта ʺБужанськаʺ державного підприємства ʺВолиньвугілляʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ