Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Нью-Йорку відкрилась виставка «Україна і ООН: об'єднані миром»

5 жовтняу штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку відбулося урочисте відкриття організованої Міністерством закордонних справ України виставки «Україна і ООН: об'єднані миром». Проект присвячений 70-річчю Організації Об'єднаних Націй і висуненню кандидатури України на місце непостійного члена Ради Безпеки ООН на період 2016-2017 рр. Виставка проходитиме з 5 по 9 жовтня 2015 року. Повідомила прес-служба МЗС України

На виставці висвітлені основні віхи співробітництва між Україною та ООН. В експозиції представлені фотографії та документи, а також хронологія, що демонструє ключові моменти участі України в ООН. Відвідувачі виставки мають можливість більше дізнатися про роль України у створенні Організації Об'єднаних Націй, її вагомий внесок в розвиток ООН та операції з підтримання миру. Один з фактів, який ілюструє український внесок у миротворчі зусилля, говорить сам за себе: з 1992 року більш ніж 34,000 військових і цивільних співробітників з України виконали свій благородний обов'язок під прапором ООН в більш ніж 20 операціях ООН з підтримання миру і місій по всьому світу.

Виставка також підкреслює важливість резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 «Територіальна цілісність України», ухваленої у березні 2014 незабаром після анексії Криму Росією.

Проект дозволяє Україні продемонструвати свою все більшу відданість справі забезпечення міжнародного миру і безпеки і розвитку взаємодії з Організацією Об'єднаних Націй. Проведення виставки у штаб-квартирі ООН напередодні голосування є важливим елементом інформаційної кампанії для забезпечення обрання нашої держави до складу Ради Безпеки ООН.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ