Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Палаці Мистецтв представили виставку фоторобіт Йосипа Марухняка

Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
Фото Львівська ОДА
1/7
У Палаці Мистецтв відкрили виставку фотографій львівського фотохудожника Йосипа Марухняка "В одвічній боротьбі", присвячену 30-річчю Незалежності України. Про це повідомили 19 серпня у пресслужбі ЛОДА.

На світлинах зображені політичні події та знакові історичні постаті  останніх 30 років, пов'язані зі Львовом. Експозиція виставки складається з понад 118 світлин, які присвячені новітній 30-літній історії незалежності України – Пласт, Леонід Кравчук, В’ячеслав Чорновіл, Майдан у Львові 2014 р., ветерани УПА, зйомки фільму про Степана Бандеру зображено на знімках Йосипа Марухняка.

Відкриття виставки відбулося напередодні уродин фотомитця,  з чим його привітали заступник голови Львівської облдержадміністрації Іван Собко та заступниця директорки департаменту з питань культури, національностей та релігій Тетяна Плугатор. Іван Собко вручив Йосипу Марухянку грамоту від голови Львівської ОДА Максима Козицького.

"Кожна професія є по-своєму важлива, потрібна і цікава. Ви вмієте зупиняти мить. Завдяки Вам ми можемо бачити ті моменти, свідками яких вже ніколи не станемо.  Ви належите до когорти тих, хто робить свою справу перфектно і з максимальною самовіддачею – хочеться роздивитися фотографію, вникнути в її зміст. Життя рухається вперед, а завдяки світлинам ми можемо зберегти в пам’яті яскраві моменти та емоції. Бажаємо, що Ви надалі творили і мотивували!", - сказав Іван Собко.

"Все починалося з задумів, я обробляв ці кадри, ними жив, переживав, знимкував. Тепер виставка вже не моя – вона полетіла до вас, глядачів. А в мене є натхнення далі творити щось нове", - зазначив Йосип Марухняк.

Окрім того, медаль за заслуги та розвиток мистецтва вручив фотомитцю голова Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ярослав Климович.

Довідково:

Йосип Марухняк – член Національної спілки фотохудожників України, художник міжнародної федерації фотомитців AFIAP, член Національної спілки журналістів України, член Світового об’єднання фотографів-українців, учасник і призер міжнародних та всеукраїнських фотовиставок, лауреат обласної премії в галузі культури 2017 року в номінації «Журналістика і публіцистика» (премія імені В’ячеслава Чорновола). Він є автором фотокниг «Молитва і пісня Михайла Вербицького» (видавництво «Камула», Львів, 2016); «Відлуння дзвонів Маркіяна Шашкевича» («Камула», Львів, 2017); «Границі долі Осипа Маковея» («Камула», Львів, 2017), співавтором книг і фотоальбомів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ