Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Парижі обговорять Голокост в Україні
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Парижі обговорять Голокост в Україні

Протягом 9-11 березня у Парижі проходитиме міжнародна конференція «Шоа в Україні. Нові перспективи трагедії ХХ сторіччя»

Метою конференції є просування оновлених знань та відкритої дискусії щодо трагічних подій Голокосту. Історія Голокосту досі є недостатньо відомою і ускладнює стосунки між євреями та українцями як в Україні, так і за кордоном – особливо у Франції, де чорна легенда щодо українського антисемітизму має глибоке коріння після процесу над вбивцею Симона Петлюри у 1926 році.

Доповіді стосуватимуться, перш за все, встановлення й розуміння фактів періоду німецької окупації (1941-1944). Проте ці факти мають бути проаналізовані у ширшому контексті, що включав би історію євреїв в Україні до і після Шоа, історію опору, колаборації та злочинів у окупованій Європі під час Другої світової війни.

«Ми переконані, що пам'ять, взаємне розуміння і обмін свідченнями повинні поєднуватися з ретельним вивченням історичного контексту, зокрема суперечливих і болючих питань, як-то колаборація місцевих мешканців, що брали участь у винищенні євреїв чи ставлення представників руху опору (націоналістів та комуністів) до винищення. Трагедії минулого та непорозуміння довкола них не можна подолати іншим шляхом, ніж через чесний і вичерпний пошук правди», – політолог Галя Aкерман та філософ Філіп де Лара.

Більше про конференцію читайте на сайті Українського інституту національної памʼяті

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ