Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У посадових осіб Вищої кваліфікаційної комісії суддів України проводять обшуки

У посадових осіб Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які за хабарі працевлаштовували фізичних осіб в органи державної влади, проводять обшуки. Про це повідомив Антикорупційний моніторинг Львівщини.

Управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно з СУ ГУНП у Львівській області, під процесуальним керівництвом Львівської прокуратури, проводить обшуки по документуванню протиправної діяльності посадових осіб Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, які зловживаючи своїм службовим становищем, переслідуючи мету незаконного та швидкого збагачення, налагодили схему вимагання та отримання від громадян неправомірних вигод, за сприяння у вирішенні питання щодо працевлаштування фізичних осіб в органи державної влади.

Зокрема встановлено, що Гошовський Федір Романович, у якого зараз тривають обшуки, уродженець Львівщини який, проживає у Києві - провідний спеціаліст сектору планування та організаційної роботи секретаріату комісії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України вимагав від фізичної особи, грошових коштів в якості неправомірної винагороди у розмірі 2 000 доларів США, за позитивне вирішення питання щодо працевлаштування в один із підрозділів Західного міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції.

У ході слідства доведено що минулого року Гошовський отримав 15 000 грн за сприяння у позитивному вирішення вищевказаного питання.

15 квітня 2022 року Гошовському Ф.Р., повідомлено про підозру, у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України та обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ