Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Повітряних силах розповіли як захищатимуть небо звільненої Херсонщини

Зі звільненням з окупації Херсона і західної частини області для Повітряних сил ЗСУ додаються території, над якими треба буде посилити охорону повітряного простору.
Ілюстративне фото

Про це Суспільному заявив речник Повітряних Сил ЗС України Юрій Ігнат.

"Для Повітряних Сил нічого особливо не змінюється (після звільнення Херсона, — ред.). Додаються лише звільнені наші території, в т.ч. і обласний центр, в якому треба буде додатково посилювати охорону повітряного простору засобами повітряного простору, авіаційним прикриттям і т.д", — сказав він.

За словами Ігната, відбудеться певна зміна позицій як в зенітних ракетних військах, так і в авіапідрозділах, щоб прикривати небо від крилатих ракет, БПЛА та авіації РФ на цьому напрямку, а особливо в Бериславському районі, де йшли місяці серйозних боїв. Речник ПС нагадав, що росіяни на Херсонщині зазнали суттєвих втрат в штурмовій авіації — це літаки СУ- 25 і гелікоптери КА-52, яких збивали доволі багато.

"Тепер посувається лінія фронту, і відповідно діятимуть за таким же алгоритмом. Зрозуміло, що буде битва артилерії, БПЛА на цьому етапі. Без авіації не обійтись. Наші льотчики щодня завдають ударів. Це може бути 4-5, а може бути 20 групових ударів, які допомагають просуватися нашим військам", — сказав Ігнат.

За його словами, тепер Херсонська область, імовірно, однією з перших буде зустрічати загрози з повітря, у т.ч. з окупованого Криму, з моря.

"Уже вивели два ударних кораблі носії ракет "Калібр", і уже можуть загрожувати Україні. Наскільки ми знаємо, в Херсоні окупанти, відходячи, знищили все, що могли — йдеться і про критичну інфраструктуру, і про телебачення тощо", — сказав речник ПС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ