Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Празі відкрилася українська книгарня «Вуса Шевченка»

Фото: Андрій Кравчук
Фото: Андрій Кравчук
Фото: Андрій Кравчук
Фото: Андрій Кравчук
Фото: Андрій Кравчук
Фото: Андрій Кравчук
Фото: Андрій Кравчук
Фото: Андрій Кравчук
1/4
У Празі відкрилася перша українська книгарня-кав’ярня «Вуса Шевченка».

Про це Читомо повідомив власник книгарні Андрій Носач.

Відкриття книгарні відбулося 13 липня. Як повідомив власник книгарні Андрій Носач, на відкриття прийшло понад 400 людей, що доволі багато для маленької книгарні в 35 кв. м.

Найбільше відвідувачі купили художніх та нон-фікшн книжок. Після відкриття до книгарні замовили ще 1200 найменувань.

«Я відкрив українську книгарню в Празі для довгострокового ефекту на українців, щоб вони купували книжки українською, зберігали самоідентичність, а також відкриття стало знаковим для чехів, для яких це феномен, що стільки людей стояло годинами в черзі, щоб купити та підтримати українську книжку», — розповів Андрій Носач.

За його словами, попит є великим, але потрібно грамотно будувати мости між читачами та закладом. «Наша книгарня – це не тільки про книжки, а й про зустрічі, лекції з історії та культури, про знайомства та смачну каву українського виробника. Це культурний стовп. Ми плануємо з часом відкрити ще книгарні, але яку швидше: в Україні, чи в Європі, я поки не знаю», — додав засновник.

Він розповів, що назва «Вуса Шевченка» ґрунтується на Тарасі Шевченку як об’єднавчому образі для багатьох українців. «Шевченко був живою людиною, зі своїми закоханостями, страхами, ідеями та мріями. Ця постмодерна назва допомагає нам сприймати літературу і письменників не як щось далеке та холодне на пʼєдесталі, а живим і вічним», — переконаний Андрій Носач.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ