Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Радбезі ООН Зеленський назвав дві обов’язкові умови завершення війни

Президент Володимир Зеленський, виступаючи в Раді безпеки ООН у Нью-Йорку в середу, перелічив дві умови, які повинні бути виконані для повного припинення бойових дій в Україні.

Як пише ЄП, Зеленський нагадав про українську "формулу миру", запропоновану минулого року як основу справедливого завершення повномасштабної війни Росії проти України.

Він зупинився на питанні територіальної цілісності України, яке "невідʼємно повʼязане з питанням про очищення суверенної території держави від окупантів", й перелічив дві речі, які гарантують деокупацію української території.

Перше – повне виведення усіх російських сил і найманців із суверенної території України в кордонах 1991 року, включно з Чорноморським флотом Росії або "тими дірявими коритами, які від нього залишаться за час війни".

Другим пунктом президент вказав повне повернення Україні ефективного контролю над усім державним кордоном та виключною економічною зоною в Чорному та Азовському морях й Керченській протоці.

"Власне, тільки виконання таких двох пунктів матиме результатом чесне, надійне і повне припинення бойових дій", – додав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ