Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У реабілітаційному центрі на Львівщині з’явились нові олімпійські луки

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
Для військових, які проходять реабілітацію та лікування в одному з реабілітаційних центрів на Львівщині закупили п’ять олімпійських луків. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Завдяки новому спортивному спорядженню, воїни зможуть їздити на тренування до Городка, де їх лучному спорту навчатиме майстер спорту міжнародного класу, член паралімпійської збірної України та тренер ДЮСШ «Галичина» Іван Дзядик.  

Досі для навчання мали лише два луки, і вони вже виходили з ладу. Тим часом попит на реабілітацію цим видом спорту зростає. Нове ж обладнання дозволить ефективніше залучати до тренувань більшу кількість ветеранів.

«Стрільба з лука – це активність, яка великою мірою запустила в Європі серйозний розвиток адаптивних видів спорту після Другої світової війни. Це той спорт, який доступний практично для кожного – хтось стріляє руками, хтось ногами, а хтось зубами. І саме тому ми ставимо на нього особливу ставку в нашому проєкті «Ліга Нескорених»», – каже керівник управління молоді та спорту Львівської обласної військової адміністрації Роман Хім’як.

Нагадаємо, що обласний проєкт «Ліга Нескорених», як комплекс заходів та ініціатив, спрямованих на психологічну та фізичну реабілітацію (абілітацію) військовослужбовців та ветеранів війни започаткований управлінням молоді та спорту Львівської ОВА влітку 2023 року.

За цей час реалізували:

  • дводенний табір «Реабілітація туризмом 2.0»

  • змагання зі стендової стрільби «Кубок Захисника України»

  • благодійний забіг «Спорт обʼєднує» та інші заходи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ