Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У річці Верещиця на Львівщині виявили значне забруднення: що відомо

Працівники Державної екологічної інспекції у Львівській області на неодноразові звернення жителів Великолюбінської та Комарнівської ОТГ взяли проби води у ріці Верещиця, води якої забруднюють невідомими скидами.
фото - пресслужба ДЕІ

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі інспекції.

Результати досліджень показали, що починаючи із смт Великий Любінь до м. Комарно, у водах річки перевищені гранично допустимі концентрації забруднюючих речовин, також виявили невідповідність нормативам екологічної безпеки водних об’єктів, що використовуються для потреб рибного господарства.

Так, проби води на мості смт Великий Любінь характерні перевищенням нітритів – у 5,1 раза, заліза загального – у 3,9 раза у с. Піски амонію (в перерахунку на азот амонійний) – у 1,8 раза, нітрити – у 2,1 раза, біохімічне споживання кисню (БСК5) – у 1,7 раза, залізо загальне – у 3,8 раза. На мості м. Комарно перевищення по амонію (в перерахунку на азот амонійний) – у 3,9 раза, нітритах – у 1,9 раза, фосфатах – у 1,9 раза, біохімічному споживанню кисню (БСК5) – у 10 раз, хімічному споживанню кисню (ХСК) – у 2,8 раза, залізу загальному – у 4,1 раза.

Оскільки забруднення води в річці Верещиця має значний суспільний резонанс, Інспекція звернулась до Головного управління Національної поліції у Львівській області для прийняття відповідного рішення щодо встановлення джерел забруднення

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ