Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Росії погрожують заблокувати ще й Facebook

До кінця 2018 року в Росії перевірять соціальну мережу Facebookщодо дотримання низки вимог та законів країни, повідомив глава Роскомнадзору Олександр Жаров в інтерв'ю виданню "Известия".

Очільник відомства розповів, що під час зустрічі з представниками компанії в лютому Москва ще раз повторила свою позицію.

"До кінця 2018 роки ми проведемо перевірку компанії, і є кілька пунктів, які повинні бути виконані: локалізація баз даних російських громадян на території Росії, видалення всієї забороненої інформації - а вони вже значно спізнюються за термінами - і дотримання інших законів", - розповів Жаров.

Він також додав, що в разі невиконання будь-якої з вимог чи відсутності інформації про намір провести такі дії Росія поставить питання про блокування соцмережі.

Нагадаємо, 13 квітня суддя Таганського суду міста Москва Юлія Смоліна задовольнила позов Роскомнагляду і постановила заблокувати месенджер Telegram на території Росії, суддя постановила розпочати блокування негайно, до вступу рішення за позовом в законну силу.

20 березня Роскомнагляд відправив месенджеру Telegram повідомлення "про необхідність виконання обов'язків організатора поширення інформації". Повідомлення було направлено розробникам месенджера через те, що у 2017 році суд оштрафував Telegram за відмову надати ключі шифрування ФСБ, а позов у Верховному суді про визнання наказу ФСБ про передачу ключів шифрування незаконним месенджер програв.

У минулому році мировий суд Міщанського району Москви оштрафував Telegram Messenger LLP (Лондон) на 800 тис. рублів (близько 14 тис. доларів) за відмову виконати запит ФСБ про надання інформації для декодування повідомлень користувачів.

Згідно з оприлюдненими в суді з матеріалами адміністративної справи, 12 липня 2017 року ФСБ направила запит в лондонський офіс Telegram про необхідність надання в термін до 16 липня інформації з шести телефонних номерах. Відповіді від Telegram не було.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ