Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У росії з'явився другий майданчик для запуску дронів - британська розвідка

У російської армії з'явився другий майданчик для запуску іранських дронів. Тепер дрони-камікадзе запускають з Брянської області, що скорочує час підльоту до Києва.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

27 лютого міністерство підтвердило збиття 11 безпілотників Shahed з 14 запущених протягом ночі.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко повідомив, що 9 з них були збиті в районі повітряного простору Києва. Ще три БПЛА Shahed були збиті в Чернігівській області на півночі України. У британській розвідці зазначили, що до атаки 27 лютого 2023 року не надходило жодних повідомлень від ОВА про використання БПЛА в Україні приблизно з 15 лютого 2023 року.

"Таке зниження темпу атаки БПЛА, ймовірно, свідчить про те, що росія вичерпала свої поточні запаси: вона, ймовірно, шукатиме поповнення запасів", — йдеться у повідомленні.

За даними розвідки, вектор атаки цих "Шахедів" свідчить про те, що, найімовірніше, дрони були запущені з Брянської області росії.

"Раніше єдиний пункт запуску, який спостерігали з середини грудня 2022 року, був з Краснодарського краю, через Азовське море. Другий стартовий майданчик дасть росіянам інший напрямок атаки, ближчий до Києва. Ймовірно, це зменшить час перебування в повітрі над Україною та спробу ще більше "розтягнути" українську ППО", — зазначили у відомстві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ