Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Самборі провели в останню путь друга "Бандеру"

У місті Самбір на Львівщині поховали бійця-розвідника Української добровольчої армії Віктора Юрківа, позивний "Бандера".

З першого дня окупаційної війни він був на передовій, брав участь у найзапекліших боях та побував майже у всіх гарячих точках: Карлівці, Пісках, Авдіївці, Красногорівці, Старогнатівці, Бутівці. В серпні 2014-го він був важко поранений під Савур-Могилою. Разом з тим, у боях він захворів тяжкою недугою – туберкульозом, від якої довго лікувався, однак перебороти її не зміг. На похорон "Бандери" з’їхалися майже усі його бойові побратими. Загалом віддати шану герою прийшли понад тисячу людей.

"Сьогодні ми проводжаємо в останню дорогу нашого братика - друга "Бандеру". Проводжаємо справжнього патріота, який безмежно любив свою державу, за яку й поклав найдорожче – своє життя. Хочу від всіх побратимів подякувати матері, що виховала такого сина, який був справжнім другом, який завжди ділився останнім куском хліба. Я хочу подякувати нашому братові, що ми мали за честь бути біля нього, бути пліч-опліч в бойових діях і в мирному житті. Хочу подякувати йому за ті теплі жарти, тому що він був надзвичайно веселою людиною, любив жартувати. Вічна йому пам'ять і слава!", - зазначив під час промови у церкві бойовий побратим "Бандери", Руслан Щерба, позивний "Єгер".

Поховали Віктора Юрківа у супроводі військового оркестру та з почесною вартою на самбірському кладовищі на Алеї почесних поховань, де покояться інші герої війни та герої Небесної сотні.

"Хочу передати від Провідника, від тих побратимів, що зараз на фронті, слова шани і великої скорботи. Він був великим воїном, був дуже мужнім і завжди весело і радісно дивився в майбутнє. Всі побратими, які знали "Бандеру", можуть підтвердити, що це була людина з надзвичайним оптимізмом. Будучи пораненим, погано себе почуваючи, він ніколи не говорив, що йому зле, завжди підбадьорював усіх інших", - виголосив під час поминального слова очільник Національного руху "ДІЯ" та бойовий побратим "Бандери" Андрій Шараскін, "Богема"

У друга «Бандери» залишилося четверо дітей та дружина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ