Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Самборі відбувся дебютний Бойко-FEST

Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
1/5
Перший фестиваль бойківської культури Бойко-FEST відбувся у неділю, 4 серпня, у Самборі. Про це повідомили у ЛОР.

Організували захід комунальні заклади Львівської обласної ради «Історико-етнографічний музей «Бойківщина» та «Самбірський фаховий коледж культури і мистецтв» у співпраці з Самбірською міською радою та за підтримки Львівської обласної військової адміністрації й Львівської обласної ради.

Метою фестивалю є популяризація традиційних бойківських ремесел, розвиток українських народних традицій, пропагування національного мистецтва, виховання в молоді любові до національної культури, виховання та піднесення рівня духовної культури у суспільстві, обмін досвідом для мистецьких шкіл та майстрів прикладного мистецтва.

Під час фестивалю відбувся концерт за участі народних колективів з міст і сіл Самбірського району Львівської області, виставка прикладного мистецтва і ярмарок народних ремесел, показ колекції «Бойківська квітка», майстер-класи з соломоплетіння, виготовлення свічок і ляльок-мотанок, розпису глиняного кашпо, виготовлення сирних коників, гончарства, аплікації, виготовлення народних інструментів, конкурс вишиванок та дитячі конкурси.

Під час заходу відбувся благодійний збір на потреби батальйону безпілотних авіаційних комплексів 24 ОМБр РАРОГ.

«Самбір має давні традиції збереження культури бойків. Наприкінці 20 років минулого століття інтелігенція Самбора організувала товариство «Бойківщина», на базі якого було засновано музей. Його метою є популяризація бойківської культури та збереження бойківської автентичності та бойківських ремесел», – зазначила директорка «Історико-етнографічного музею «Бойківщина» Ольга Білас.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ