Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У серпні у Львівському органному залі відбудеться 42 події

У серпні в Органному залі відбудеться 42 події! Серед них – світова премʼєра Симфонії Незламності, написаної на замовлення Органного залу, улюблені публікою органні концерти при свічках, хорові концерти «Гомону», симфонічні концерти Луганського філармонійного і масштабна "Carmina Burana", якою закриється 56 концертний сезон будинку органної і камерної музики. Про це інформує ЛМР.

Фото: ЛМР

4 серпня звучатиме «Блискуча класика» у виконанні симфонічного оркестру Луганської обласної філармонії під диригуванням Івана Остаповича разом із солістками Галиною Гончаровою (сопрано) та Анастасією Кулініч (меццо-сопрано).

6 серпня слухачів запрошують відчути магію віденського балу на «Штраус Ґала», де Луганський філармонійний оркестр гратиме шедеври Йоганна Штрауса-сина.

18 серпня у світ фантазії та романтики слухачів в Органному занурить «Фантастична симфонія» Берліоза у виконанні луганських музикантів та Івана Остаповича.

Особливі камерні концерти 6, 7, 8 та 9 серпня із сольними програмами виступить солістка Ужгородської філармонії Ольга Чундак. У її виконанні почуємо «Органну музику при свічках» та «Шедеври органної музики».

11 серпня солістки хору «Гомін» Галина Гончарова та Анастасія Кулініч виконають вишукані французькі оперні арії на однойменному концерті.

16 серпня Органний зал приймає соліста з Польщі – органіста Кшиштофа Баса. Для свого концерту талановитий студент Краківської музичної академії підготував монументальну програму, що зачарує своєю віртуозністю і багатогранністю.

22 серпня відбудеться концерт «Бах. Вівальді. Скрипка та орган», де дует київських музикантів, солістів Національного будинку музики – скрипаля Назарія Пилатюка та органістки Валерії Балаховської – дивуватиме безсмертною музикою Баха і Вівальді.

25 серпня відбудеться світова премʼєра Симфонії Незламності, нового твору українського композитора Олега Безбородька, написаного на замовлення Львівського органного залу. Її виконають Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під диригуванням Івана Остаповича. Усіх відвідувачів запрошують почуйте музику незламних українців, яка звучить, перемагаючи темряву і вселяючи надію!

31 серпня Львівський органний зал відкриватиме свої таємниці на екскурсії, де можна буде дізнатися про історію будівлі, історичний орган та як працює культурна інституція.

Як завжди, у серпні багато органних концертів при свічках, улюблених програм від Олени Мацелюх, Надії Величко, Світлани Позднишевої, Ольги Стрілецької, Віталія Дворового та Марка Новаковича.

А завершить серпень і цей концертний сезон (30 і 31 серпня) масштабне виконання "Carmina Burana" Карла Орфа хором «Гомін» і солістками-органістками Світланою Позднишевою та Ольгою Стрілецькою під диригуванням Вадима Яценка.

Докладнішу інформацію про події та квитки на них можна знайти на сайті Органного залу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ