Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У серпні з’явиться друком нова поетична збірка Сергія Жадана «Тамплієри»

23 серпня з’явиться друком нова поетична збірка українського письменника Сергія Жадана «Тамплієри». Ілюстрації до неї зробив одеський художник Олександр Ройтбурд.

«До книги увійшли тексти, написані протягом останнього року, відразу після виходу «Життя Марії». Таким чином, «Тамплієри» є певним поетичним щоденником за 2015-й - першу половину 2016 року. Вірші різні – від публіцистичних до ліричних. Але, на відміну від «Життя Марії», в них більше надії. Сподіваюсь, у читачів її за минулий рік теж стало більше», зазначив Сергій Жадан.

Художник Олександр Ройтбурд розповідає, що пропозиція проілюструвати нову книгу Сергія Жадана полестила йому й зацікавила.

"Я вирішив не ілюструвати буквально конкретні тексти, а створити таку собі сюїту за мотивами власних робіт різних років, образи яких – за моїми відчуттями – перегукуються з поезією Сергія. Наскільки це вдалося – судити читачам", – додає митець.

Перші презентації книжки відбудуться: 23 серпня в Харкові, 6 вересня в Києві, 8 вересня у Львові, 9 вересня в Чернівцях під час VIІ Міжнародного поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ.

 «Тамплієри» – 39 віршів про війну, яку ніхто не оголошував, про біль, із яким ніхто не може впоратися, про любов, від якої ніхто не може відмовитися, та надію, на якій усе тримається.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ