Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

У Шевченківському гаю відбудеться видиво-гепенінг “НАБАТ: роковини”

Проєкт партисипативної артінсталяції "Набат" виник як протидія “синдрому звикання” до війни, як місце пам’яті та пригадування.

Про це повідомили в управлінні культури ЛМР. 

Відкриття самої інсталяції відбулося з нагоди Дня ЗСУ, 6 грудня у Шевченківському гаю на давній дзвіниці з села Хоросно, що на той момент зібрала 286 імпровізованих “дзвонів”. Відтоді до інсталяції додалися пам'ятні іменні дзвони "Дух", "Wolf" та "Артем" від дружин загиблих воїнів, гільзи від 103-ої бригади ТрО, джезва, привезена з Криму у 2014, та багато інших “дзвонів пам’яті”.

"24 лютого куратор проєкту Влодко Кауфман з командою готує особливе видиво-гепенінг, під час якого “язики” дзвонів прикують до землі імпровізовані “розтяжки”, а вогонь окопних свічок, запалених запрошеними співучасниками акції, звільнить їх у певній почерговості та дозволить пам’яті голосно звучати, плакати, калатати у НАБАТ",  зокрема йдеться у дописі. 

Дійство розпочнеться 24 лютого о 17:00 у Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького у Львові. Володимир Кауфман та команда проєкту запрошують усіх охочих приєднатися до події, щоб разом вшанувати пам'ять загиблих та підтримати одне одного.

Дізнатись більше про подію можна у facebook.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ