Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У СІЗО Донецька ув'язнений голодує на підтримку Тимошенко

Ув'язнений СІЗО Донецька Іван Канна оголосив голодування з 9 січня 2012 року. Цю інформацію в коментарі "Новини Донбасу" підтвердили в прес-службі Управління пенітенціарної служби в Донецькій області.

У прес-службі не змогли назвати причини, через які ув'язнений оголосив голодування, повідомили «Новости Донбасса».

В той же час, родичі Канни запевняють, що його голодування носить політичних характер. Ув'язнений, нібито, голодує на знак протесту проти політичних репресій і терору в Україні і на підтримку політичних ув'язнених Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Також ув'язнений голодує проти, як він вважає, фальсифікації відносно нього кримінальної справи. 

За їх словами, ув'язнений почав голодувати ще 17 грудня 2012 року, проте під тиском адміністрації установи був вимушений 29 грудня 2012 року написати заяву про те, що він голодування не оголошував.

У грудні 2012 року в прес-службі Управлінні пенітенціарної служби в Донецькій області неодноразово спростовували інформацію про голодування Івана Канни. 

Нагадаємо, що у 2010 році  Ленінський районний суд Донецька засудив Івана Канну до 10-ти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Цього чиновника затримали 16 травня 2008 року. Його звинуватили у вимаганні хабара в розмірі 250 тис. грн  за виділення ділянки площею 3.6 гектара. Канна неодноразово оскаржив цей вирок. Він вважає, що справа відносно нього була сфальсифікована за політичними мотивами.

Раніше Канна обіймав посаду керівника Старобешевской організації БЮТ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ