Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У слідства дві версії нещасного випадку на Яворівському полігоні

У слідтва є дві версії нещасного випадку на Яворівському полігоні, який призвів до загибелі 27-річного військового та травмування ще двох військовослужбовців. Про це сьогодні, 6 травня, повідомив заступник військового прокурора Львівського гарнізону Віктор Петреченко, інформує кореспондент Гал-інфо.

Як писало Гал-інфо раніше, вчора, 5 травня, на  Яворівському полігоні через порушення військовослужбовцями правил поводження із зброєю та боєприпасами під час проведення навчальних стрільб з АГС-17 від вибуху снаряда постраждали троє військових. Один з них помер, ще двоє – отримали тяжкі поранення і зараз перебувають на лікуванні.

За словами Віктора Петреченка, слідство відпрацьовує дві версії події. Перша - порушення порядку проведення стрільб з АГС-17 військовими службовими особами, друга -  можливе використання боєприпасів неналежної якості.

Також Віктор Петреченко розповів, що 27-річний загиблий чоловік  родом із Львівщини. Його мобілізували у квітні 2015 під час 4-ої хвилі мобілізації. Довє постраждалих - контрактники, їм 35 і 48 років . Зараз вони у лікарні, вчора військовослужбовцям провели операції, їх стан задовільний.

"На місці події вилучені гранатометі постріли 1978 і 1989 року виготовлення. Однак, чи вважаються вони застарілими, має встановити слідство. Якщо це буде підтверджено, буде відпрацьовуватися питання щодо певних посадовців, які дають дозвіл на їх використання, і буде дана правова оцінка їхнім діям", - зазначив заступник військового прокурора.

Відомості  про випадок внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 КК України.

Досудове розслідування триває.

За словами Віктора Петреченка, поки  нікому не оголошено про підозру і нікого з посадових осіб не відсторонено від роботи. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ