Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Соснівці відбудеться футбольний матч пам’яті Ігоря Пилипчука

У неділю, 24 вересня, у Соснівці відбудеться футбольний матч пам’яті народного депутата, активного громадського діяча Ігоря Пилипчука, участь у якому візьмуть юнаки місцевого «Рочина», а також винниківського «Руху».

Почесними гостями дев’ятого за ліком матчу пам’яті Ігоря Пилипчука буде заслужений тренер України Мирон Маркевич, а також колишній футболіст «Динамо», «Карпат» та «Дніпра» Сергій Ковалець. Матч відбудеться за підтримки Національного олімпійського комітету Львівщини (голова відділення Юрій Турянський).

«Пригадую, перший матч у пам’ять про Ігоря Пилипчука зібрав справжній фурор у вболівальників, - каже Юрій Турянський, голова відділення НОК України у Львівській області. – Тоді заслужений тренер України Мирон Маркевич, будучи з «Металістом» на зборах у Винниках, привіз команду до Червонограда на гру проти місцевого «Шахатря». «Металіст» тоді переміг «Шахтар» з рахунком 4:0, а три голи забив Марко Девіч. Наступні матчі у пам’ять про Ігоря Пилипчука також запам’яталися вболівальникам, оскільки двічі приїжджала команда з голландського Ейндховена, яка представляла четверту лігу Голландії. Приємно також, що у цих матчах брали участь ветерани львівських «Карпат», Ковеля,  Мукачевого та Самбора».

За словами брата Ігоря Пилипчука та головного організатора матчу Павла Пилипчука, цьогоріч гратитимуть юнаки «Рочина» та «Руху». До речі, у складі винниківчан участь у матчі візьме племінник Ігоря Пилипчука Данило.

«Мирон Маркевич постійно не тільки підтримує матч-пам’яті мого брата Ігоря, а й сам неодноразово брав у них участь і забивав переможні голи, - каже Павло Пилипчук. – Як і Сергій Ковалець, він був добрим товаришем Ігоря Пилипчука. До речі, з Сергієм Ковальцем Ігор познайомився тоді, коли Ковалець грав за львівські «Карпати. Дуже примєно, що саме ці люди візьмуть участь у церемонії нагородження учасників футбольного матчу».   

Матч пам’яті Ігоря Пилипчука між юнаками «Рочина» та «Руху» розпочнеться о 12:00. Поєдинок відбудеться на стадіоні «Шкільний» у Соснівці.

P.S. Народний депутат України Ігор Пилипчук загинув у 2009 році в горах Гімалаях під час встановлення прапора України з нагоди проведення ЧЄ-2012. Він був уродженцем м. Соснівки Львівської області. Шість років тому рішенням Червоноградської міської ради йому було присвоєно звання «Почесний громадянин Червонограда». Щороку у шахтарському містечку Соснівка проводять футбольний матч пам’яті Ігоря Пилипчука, який організовує його брат Павло. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ