Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У США суд присяжних проголосував за пред'явлення звинувачень Трампу в кримінальній справі

Це сталося вперше за історію США, коли експрезиденту висунули кримінальні звинувачення.

Про це пише Суспільне з посиланням на The New York Times. 

У США велике журі присяжних округу Мангеттен у четвер, 30 березня, проголосувало за пред'явлення звинувачень експрезиденту США Дональду Трампу в кримінальній справі. 

Обвинувачі заявили, що зв'язалися з адвокатами експрезидента. Відповідну заяву оприлюднила окружна прокуратура. 

"Сьогодні ввечері ми зв'язалися з адвокатом Трампа, щоб скоординувати його доставку до прокуратури Манхеттена для пред'явлення звинувачення за обвинувальним актом Верховного суду, який залишається під печаткою. Подальші вказівки будуть надані, коли оберуть дату пред'явлення звинувачення", — зазначив окружний прокурор Елвін Брегг.

Як пише видання The New York Times, за словами захисників Трампа, це може статися найближчого вівторка. Очікується, що Трампа затримають і сфотографують, а також у нього знімуть відбитки пальців, після чого суддя вирішить питання про запобіжний захід. Рон ДеСантіс, губернатор Флориди, де розташована резиденція Трампа, заявив, що штат не реагуватиме на запит про екстрадицію, якщо його надішле нью-йоркська прокуратура.

Текст обвинувачення опублікують протягом кількох днів. За інформацією людей, знайомих із цією справою, пану Трампу висунуто понад два десятки пунктів у бізнес-шахрайстві. Серед іншого — непристойний епізод, який відбувся до його президентства. Відомо, що Трампа обвинувачують у тому, що перед виборами 2016 року його юристи виплатили 130 тисяч доларів за мовчання порноактрисі Стормі Деніелс. Сам політик заперечує як зв'язок із Деніелс, так і свій зв’язок з отриманими нею виплатами.

У відповідь на обвинувальний акт Трамп опублікував заяву, в якій заявив, що йдеться про "політичне переслідування і втручання у вибори на найвищому рівні в історії".

"Я вважаю, що це полювання на відьом сильно вдарить по Джо Байдену. Американський народ чудово розуміє, що саме роблять тут ліві радикальні демократи. Усі це бачать”, — сказав експрезидент.

Трамп також пообіцяв "викинути всіх до одного цих криворуких демократів з посад, щоб зробити Америку знову великою”.

CNN, посилаючись на два знайомі зі справою джерела, пише, що у справі проти Трампа понад тридцять пунктів обвинувачення, пов'язаних із шахрайством.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ