Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У столиці стартував проєкт "Серце Азовсталі" на підтримку захисників Маріуполя

В Україні стартував проєкт "Серце Азовсталі", спрямований на підтримку захисників Маріуполя та сімей загиблих, полонених та зниклих безвісти військовослужбовців.

Про це повідомила керівниця проєкту Ксенія Сухова, пише Інтерфакс.

"Кому ми допомагаємо? Захисникам Маріуполя всіх підрозділів, які захищали місто, сім'ям загиблих героїв, сім'ям полонених і тих воїнів, які вважаються зниклими безвісти, воїнам, які повертаються додому з полону. Ми формуємо базу людей, які отримуватимуть допомогу від проєкту "Серце Азовсталі" через прямі звернення. Цю базу даних ми верифікуємо через військові підрозділи. Водночас ми створюємо координаційну раду офіцерів із представників підрозділів, які захищали Маріуполь, оскільки ми не ухвалюватимемо рішення самі, одноосібно. Також буде створено наглядову раду, яка здійснюватиме різнобічну експертизу", – сказала Сухова на презентації проєкту у четвер.

У межах проєкту "Серце Азовсталі" розроблено декілька гнучких напрямів роботи, зокрема лікування, реабілітація, протезування військових, адаптація до цивільного способу життя, турбота про сім'ї загиблих, полонених і безвісти зниклих захисників Маріуполя, юридичний супровід. Зміст програм може змінюватись та доповнюватись залежно від необхідності.

Представники проєкту планують втілювати його у партнерстві з українськими та міжнародними організаціями та установами, які працюють із військовими та їхніми сім'ями.

За словами організаторів, початковий етап реалізації проєкту займе орієнтовно шість тижнів, протягом яких вони прийматимуть заявки від захисників та їхніх сімей, а також спільно з представниками гарнізону "Маріуполь" сформують остаточний список внутрішніх проєктів згідно з напрямами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ