Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Києві урочисто вручили "Спортивний Оскар"

У Києві урочисто вручили
У Києві урочисто вручили "Спортивний Оскар"
У Києві урочисто вручили
У Києві урочисто вручили "Спортивний Оскар"
У Києві урочисто вручили
У Києві урочисто вручили "Спортивний Оскар"
1/3
30 березня, на НСК "Олімпійський", відбулась XIII Всеукраїнська урочиста церемонія "Герої спортивного року". Про це проінформувала прес-служба Міністерстві молоді та спорту.

Учасниками заходу стали офіційні особи, чемпіони та призери Олімпійських ігор, зірки світового спорту, провідні спортсмени та тренери України, представники національних спортивних федерацій, спортивних товариств, журналісти.

Кульмінацією свята стало оголошення переможців у номінаціях "Найкращий спортсмен року" та "Найкраща спортсменка року". Ними стали чемпіон ХХІІІ зимових Олімпійських ігор з фристайлу (лижна акробатика) Олександр Абраменко та чемпіонка світу у стрільбі з пневматичного пістолета на 25 м, бронзова призерка чемпіонату світу та Європи зі стрільби на 10 м Олена Костевич.

Почесні відзнаки цим визначним атлетам вручили Міністр молоді та спорту Ігор Жданов і президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка.

"Ми всі повні позитивних емоцій, всі переживали за наших кумирів, спортсменів, - зауважив Ігор Жданов. - І сьогодні вони отримали заслужені нагороди".

Усій спортивній родині вітання від президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха передав Сергій Бубка. Він висловив вдячність всім - спортсменам, тренерам, лікарям, масажистам, фахівцям - всій великій команді, яка працює на успіх.

Статуетки, що символізують перемогу, та цінні подарунки також отримали Енвер Аблаєв (номінація "Найкращий тренер року"), Олена Костевич і Олег Омельчук (номінація "Найкраща команда року").

"Сенсацією року" стала чемпіонка світу з боротьби (вагова категорія 68 кг) Алла Черкасова.

У номінації "Олімпійська надія України" перемогла дворазова чемпіонка ІІІ Юнацьких олімпійських ігор з фехтування на шпагах Катерина Чорній.

Чемпіон світу з таїландського боксу муей-тай Ігор Любченко - перший у номінації "Разом з олімпійцями".

На святкову сцену піднялися номінанти "Сильні духом": дворазовий чемпіон ХІІ зимових Паралімпійських ігор з біатлону серед спортсменів з порушенням зору Віталій Лук’яненко, володарка шести нагород ХІІ зимових Паралімпійських ігор з біатлону та лижних гонок серед спортсменів з порушенням зору Оксана Шишкова та Єлизавета Мерешко. Яка є володаркою восьми нагород чемпіонату Європи з плавання, рекордсменка світу та Європи серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату.

Статуетку переможця у цій номінації отримала Оксана Шишкова.

Окрім цього, відзнаки за видатні досягнення отримали чемпіонка світу з дзюдо Дар’я Білодід і четверта ракетка світу, переможниця підсумкового турніру WTA Еліна Світоліна.

А Федерацію України зі стрибків у воду було нагороджено за успішне проведення на високому рівні відповідного чемпіонату світу серед юніорів у Києві.

Нагадаємо, церемонію "Герої спортивного року" започатковано НОК України, Міністерством молоді та спорту за участю Української академії спорту.

Уперше урочистості відбулися у 2007 році. З того часу це - одна з головних подій у спортивному житті країни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ