Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У суботу в парку Франка лунатимуть болгарські пісні

У суботу, 12 травня, з 12 до 14 години, у парку імені Івана Франка відзначатимуть народне свято «Троянди Болгарії». В цей день львів’яни та гості міста матимуть змогу ознайомитися з давньою болгарською історією та культурою, послухати пісень та побачити національні танці наших сусідів-болгар.

Як розповіла організатор свята, директор болгарської недільної школи Галина Бушко, подібні святкування «Троянди Болгарії» відбудуться у цілому світі. Проходитимуть вони на базі суботніх чи недільних шкіл болгарської мови, яких налічуються близько 300. В парку імені Івана Франка виступатимуть музичний театр «Каприз», танцювальна студія «Гармонія» та вокальна студія «Подих весни».

До речі, найкращими у світі виробниками трояндової олії визнані саме болгари. Ще з 1903 року у Болгарії у травні проводять Фестиваль Троянд. Тут троянду вважають провісницею щастя. Якраз в цей час починається збір пелюсток для приготування трояндової олії. Тут проходить Парад Троянди і обрання трояндової Королеви та Короля.

Відзначення свята «Троянди Болгарії» проходить під патронатом Почесного консульства Республіки Болгарія у Львові. І відбудеться воно перед приміщенням консульства, що в парку імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ