Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У суді пояснили, чому позов Коломойського розглядався у закритому режимі

Окружний адміністративний суд Києва розглядав позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку у закритому режимі з метою збереження банківської таємниці.

Про це повідомив представник Окружного адміністративного суду Києва на брифінгу, - передає Економічна правда.

"Так відбувається згідно з законом, в даному випадку - для збереження банківської таємниці. Це є стандартною процедурою. Такі клопотання заявляються Національним банком України з метою збереження банківської таємниці", - заявив представник суду.

За його словами, суд прийняв вступну та резолютивну частини рішення.

"На даний час до судового реєстру вноситься повний текст судового рішення", - сказав речник, зазначивши, що це займе 2-3 дні.

Він наголосив, що із текстом не можна ознайомитися, тому що доступ до нього закрито за тією ж причиною - закритий режим розгляду.

Інформацію про обставини судового процесу можна дізнатися від його учасників, зазначив представник суду.

18 квітня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів щодо націоналізації Приватбанку.

Суд визнав протиправним і скасував рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" з ринку за участю держави.

[[313663]

Нагадуємо:

У грудні 2016 року уряд України за пропозицією Нацбанку й акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "Приватбанку".

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,4 мільярда гривень.

У вересні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення "Приватбанку" до категорії неплатоспроможних, відхиливши позов клієнта банку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ