Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Тернополі внаслідок сибірської виразки загинув поні

Вночі з 27 на 28 вересня 2021 року в зоокутку парку «Топільче» комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» внаслідок сибірської виразки загинув поні.
фото - 20 хвилин

Про це інформує видання За Збручем з посиланням на Держпродспоживслужбу.

На місце події виїхали спеціалісти лікарні та Тернопільської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. В ході розтину трупа тварини виявлено ознаки пневмонії, гастроентериту та лімфаденіту, а збільшення та заокругленість країв селезінки викликало підозру на сибірку.

Спеціалісти відібрали проби селезінки, печінки, серця та лімфовузлів і направили їх у Тернопільську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сибірку. Труп тварини вивезли у спеціально визначене місце і спалили, про що склали відповідний акт і задокументували шляхом фотознімання. Перегорілі останки захоронили, а місце захоронення і транспорт, яким перевозили труп, продезінфікували.

1 жовтня Тернопільська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів встановила захворювання сибіркою. Патологічний матеріал для підтвердження діагнозу передали до державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (місто Київ), який 4 жовтня підтвердив діагноз.

2 жовтня відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради, під час якого наклали карантин на зоокуток та затвердили план заходів. Тварин, які утримуються у зоокутку, піддали клінічному огляду та термометрії і вимушено провакцинували від "сибірки".

Станом на сьогодні триває спостереження за здоров’ям тварин. Спеціалісти ветеринарної медицини вживають заходи згідно з планом. За контактними особами здійснюють медичне спостереження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ