Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Трускавці стартував Фестиваль польської культури

У курортному Трускавці Львівської області розпочався другий Фестиваль польської культури, який триватиме до 27 травня, - Укрінформ.

У п'ятницю на центральній сцені міста виступами творчих колективів з різних регіонів Польщі відбулося  урочисте відкриття Фестивалю польської культури. Під оплески численних жителів і гостей міста виступили Kaшубський регіональний гурт пісні і танцю "Сєраковіце" (повіт Картуський), фольклорний гурт "Бальбіни" (гміна Поліце) та гурт пісні і танцю "Повіслє" (місто Квідзин).

Далі,  26 та 27 травня, в рамках фестивалю до названих творчих  колективів  приєднаються гурт танцю "Од Нова" (місто Сульмєжице), гурт "То і ово на Людово" (гміна Хрубєшув) та  гурт "КАНТО" (місто Старогард Гданський).  Виступи пройдуть як на центральній сцені міста-курорту, так і на сцені біля центрального бювету. Програма фестивалю польської культури передбачає широку презентацію культури польських регіонів.

Впродовж трьох днів захід буде супроводжуватися презентацією  традиційних страв Підкарпатської та Кашубської кухні. Також пройде презентація польського ремесла "Сяноплоти".

Крім того, в суботу пройде польсько-український волейбольний турнір серед дівчат.

Також в рамках другого Фестивалю польської культури в Трускавці буде проведений перший Форум польсько-українського партнерства. Захід організований за ініціативи Конвенції про місцеве самоврядування співпраці Польща-Україна та Трускавецької міської ради.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ