Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: У Туреччині археологи розкопали поховання давнього правителя
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Туреччині археологи розкопали поховання давнього правителя

Турецькі археологи розкопали гробницю правителя Урарту.
Археологи розкопали гробницю правителя Урарту. Фото: Hurriyet Daily News

Його виявили під час чергового сезону розкопок в замку Чавуштепе, повідомляє gazeta.ua з посиланням на Hurriyet Daily News.

У гробниці був похований чоловік разом з багатими дарами. Виявили кістки собаки, чотирьох коней та безлічі биків, корів і овець.

"Хороший стан поховання чоловіка, похованого разом зі своїми кіньми - це ситуація, з якою ми зіткнулися вперше. Роботи все ще тривають. Сподіваюся, найближчими днями ми отримаємо нові свідоцтва благородного походження цієї людини", - сказав професор Рафет Чавушоглу.

Археологи припускають, що гробниця могла належати правителю Урарту. Або комусь з його родини. Чи видатному воїну. Їх ховали з кіньми.

"Це місце завжди було для нас першим, де ми зіткнулися з урартскими похоронними традиціями. У ході досліджень, проведених разом з групою експертів, ми встановили, що гробниця знаходиться на своєму первісному місці", - повідомив професор.

Біля поховання знайшли глиняну лампу, подібних до якої ніколи раніше не знаходили.

Підводні археологи біля Еґатських островів біля берегів Італії виявили два бронзових тарани військових кораблів. Обстежували там місце морської битви між римським і карфагенським флотом 241 року до н.е. Там же знайшли 10 свинцевих снарядів для пращі, бронзові шоломи, римські та грецькі монети.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ