Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Волинь

У «Тюрмі на Лонцького» - виставка повстанських раритетів

Уперше повстанські раритети, що переховувалися в родинних архівах, були знайдені під час польових експедицій чи випадково, понад півстоліття зберігалися як «речові докази» в архівах спецслужб, стають доступними. Вони будуть представлені в музейній експозиції, яку відкриють 19 жовтня о 16.00 у Львові в Національному музеї-меморіалі «Тюрма на Лонцького» з нагоди 75-річчя створення Української повстанської армії, повідомили у музеї.

Про діяльність УПА, що боронила українців від німецької та радянської окупації, на виставці «Повстанські раритети» розповідатимуть унікальні артефакти із колекції музею «Тюрма на Лонцького», Центру досліджень визвольного руху та архіву УСБУ у Львівській області.

Промовистими експонатами виставки стануть особисті речі повстанців, викопні «архіви з бідонів», мапи та нотатники, фотонегативи та світлини, картотеки підпільників, грипси та штафети таємної пошти, печатки та штампи, засоби діловодства та тиражування пропагандивних матеріалів, а також одяг і предмети із ув’язнення.

У відкритті виставки візьмуть участь генеральний директор Національного музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» Руслан Забілий, начальник Управління Служби безпеки України у Львівській області Олександр Ткачук та дослідник повстанського руху, історик Микола Посівнич.

Виставка працюватиме від 19 жовтня без вихідних за адресою м. Львів, вул. С. Бандери, 1 (вхід з вул. К. Брюллова).

Вхід на виставку та до музею – вільний.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ