Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Варшаві відкриють виставку польських і українських іконописців

У Варшаві 22 квітня о 19:30 у Клубі католицької інтелігенція по вул. Фрета (Freta) 20/24А відкриють виставку польських і українських іконописців. На виставці будуть презентовані ікони, написані під час Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва на Волині.
Facebook

Клуб католицької інтелігенції у Варшаві, Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, Волинська організація національної спілки художників України та Фундація культури шовкового шляху відкриють у столиці Польщі виставку вибраних ікон та творів сакрального мистецтва, створених в 2014 році під час IV Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва на Волині, а також в 2015 році під час V Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва на Волині «Святі миру» в Інтеграційному центрі в невеличкому селі Замлиння неподалік Любомля, що біля українсько-польського кордону.

У пленерах беруть участь художники з Польщі та України, особи, котрі ідентифікують себе як з Римо-католицькою, так і Греко-католицькою, а також з Православною церквами. Упродовж п’яти років відбулося понад сорок попленерових вернісажів (у тому числі кілька спільних виставок з роботами, написаними у Новицях на Лемківщині), починаючи від Замлиння, а також у Сарнах, Любомлі, Ковелі, Острозі, Дубно, Луцьку, Володимир-Волинському, Горохові, Тернополі, Києві, Львові та Одесі.

Ікони кілька разів привозили і до Польщі, зокрема до Холму, Цєханова, Люблина, Ченстохови, Перемишля, Варшави, Подкови-Лєсьної та Ряшева.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ