Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У вересні міжнародні резерви України знизилися на 8,7%

У вересні міжнародні резерви України знизилися на 8,7% до 26,5 млрд дол. США. Про це повідомили 7 жовтня у прес-службі НБУ.

Ключові чинники такої динаміки – планові виплати за зовнішнім боргом та необхідні інтервенції Національного банку з продажу валюти для згладжування надмірних курсових коливань.

Україна пройшла черговий період пікових боргових виплат. Усі зовнішні зобов’язання – як перед МВФ, так і перед іншими іноземними кредиторами – були виконані. Загальна сума з обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті перевищила 2,6 млрд дол. США.

Чистий продаж валюти Національний банком на міжбанківському валютному ринку становив майже 200 млн дол. США. Інтервенції здійснювалися для згладжування курсових коливань. Попит на валюту з боку бізнесу у вересні збільшився і перевищив пропозицію, тому знадобилася участь НБУ.

Поточний рівень резервів є достатнім як для подальшого виконання зобов’язань держави, так і для інтервенцій Національного банку за необхідності. Попри проходження періоду пікового боргового навантаження, обсяг резервів залишається вищим, ніж на початку року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ