Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У відомстві Ткаченка сумують за "Героєм України" часів Януковича

Як повідомили на Facebook-сторінці Міністерства культури та інформаційної політики України, Михайло Резнікович більше не очолює Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки.
Михайло Резнікович

"Завершується ціла епоха в історії Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки, адже сьогодні завершує свій творчий шлях на посаді генерального директора - художнього керівника Михайло Юрійович Резнікович. 

Михайло Резнікович — народний артист та Герой України, лауреат Національної премії ім. Т.Г.Шевченка, академік - співзасновник Національної академії мистецтв України.

Ми щиро вдячні Михайлу Юрійовичу Резніковичу за його віддану працю на довгому творчому шляху, за всі здобутки театру, які з'явилися завдяки його праці, та сподіваємось на подальшу творчу співпрацю з колективом театру. І зичимо Кирилу Кашлікову наснаги на новій відповідальній посаді", - зазначили в дописі на сторінці Мінкульту.

Варто нагадати, що Михайло Резнікович, очолював Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки з 1994 року. Даний театр чи не єдиний в Україні, який до останнього саботував норми мовного законодавства й продовжував вести вистави російською мовою. Лише пропонував відвідувачам буклети зі стислим переказом вистави українською.

Звання Герой України Михайлу Резніковичу, було присвоєне Віктором Януковичем у 2013 році. Як зазначалось в Указі: "За визначний особистий внесок у збагачення національної культурно-мистецької спадщини, багаторічну плідну творчу діяльність та високу професійну майстерність". Однак, варто нагадати, що Резнікович, активно підтримував Віктора Януковича на виборах 2004 року, через що був звільнений рішенням міністра культури Оксани Білозір. Однак у грудні 2005 року його поновили на посаді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ